Montageledare/Mekaniker

Randek utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande maskiner och system ämnat för prefabricerad hustillverkning. Produktsortimentet består av: kapsågar, vägg-, golv- och taklinjer, takstolssystem, vändbord och specialmaskiner. Automationsgraden sträcker sig från helautomatisk till manuell. Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1940-talet och startade i nära samarbete med de första prefabricerande hustillverkarna. Idag använder ledande hustillverkare i 40 länder Randeks maskiner och system. Vi befinner oss i ett expansivt läge då vi står i starten av flera nya projekt och söker därför två personer som kan axla var sin roll som Montageledare/Mekaniker.

Arbetet som montageledare och mekaniker innebär till stor del av att tillverka och montera maskiner efter ritning på hemmaplan i Falkenberg.

Arbetet innebär också kundmontage hos Randeks kunder över hela världen vilket innebär ett antal resdagar under året. Det ställer krav på planeringsförmåga, ansvarstagande och att driva igenom arbetsuppgifter och uppdrag på egen hand.

Rollen som montageledare hos oss innebär ett arbetsledaransvar där du på sikt får projektleda och ansvara för montage av maskin hos Randeks kunder både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är maskintekniskt kunnig och har en verkstadsteknisk bakgrund, behärskar ritningsläsning, har god kunskap om pneumatik, hydraulik och el. Vi vill att du har en god förståelse för automationsstyrda maskiner och kan se helheten i en maskintillverkningsprocess. Du skall vara en bra mekaniker och klara av att köra både svarv och fräs. Att kunna svetsa är ett krav.

Förutom ovan kvalifikationer ser vi naturligtvis att du har en tydlig drivkraft och är en duktig lagspelare. Du har förmågan att strukturera både ditt och teamets arbete. Eftersom du ibland har din arbetsplats ute hos våra kunder behöver du vara skicklig på det du gör, anpassningsbar och självgående. Du skall ha en välutvecklad social förmåga och naturligt kunna etablera goda relationer.

Continue Reading

Automationschef

Randek utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande maskiner och system ämnat för prefabricerad hustillverkning. Produktsortimentet består av: kapsågar, vägg-, golv- och taklinjer, takstolssystem, vändbord och specialmaskiner. Automationsgraden sträcker sig från helautomatisk till manuell. Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1940-talet och startade i nära samarbete med de första prefabricerande hustillverkarna. Idag använder ledande hustillverkare i 40 länder Randeks maskiner och system. Vi befinner oss i ett expansivt läge då vi står i starten av flera nya projekt och söker därför dig med utbildning inom automation.

Vi söker efter dig som vill leda vårt Automationsteam och driva utvecklingen framåt i ett internationellt världsledande företag? Är du en driven, anpassningsbar ledargestalt med gediget tekniskt intresse? Då kanske du kan vara rätt person för oss på Randek AB!

Arbetsuppgifter: Som Automationschef är du ansvarig för automationsavdelningen som består av tre team: PLC, HMI och El-automation.

• Du har personal- samt kostnadsbudgetansvar och du upprättar rutiner och arbetssätt enligt företagets affärsplan.
• Du är ytterst ansvarig för affärsområdet vilket innebär bland annat att ansvara för att processområdena är uppdaterade, konstruerade och byggda på rätt sätt.
• Planerar personal, investeringar och materialförsörjning.
• Prioritera, driva och utvärdera processerna med dina team på ett konstruktivt sätt. Du rapporterar till COO.

Continue Reading

PLC programmerare

Randek utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande maskiner och system ämnat för prefabricerad hustillverkning. Produktsortimentet består av: kapsågar, vägg-, golv- och taklinjer, takstolssystem, vändbord och specialmaskiner. Automationsgraden sträcker sig från helautomatisk till manuell. Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1940-talet och startade i nära samarbete med de första prefabricerande hustillverkarna. Idag använder ledande hustillverkare i 40 länder Randeks maskiner och system. Vi befinner oss i ett expansivt läge då vi står i starten av flera nya projekt och söker därför dig med utbildning inom automation och PLC programmering.

I rollen som PLC programmerare hos oss kommer du i huvudsak att:

• Vara med att utveckla program till Randeks befintliga och nya maskiner.

• Du kommer att programmera mjukvara för PLC och HMI-system-in-house.

• Medverka för uppstart av el- och automationssystem vid driftsättningar runt om i världen bl.a. till våra kunder i Nordamerika, Australien och Västeuropa.

• Producera dokument med anknytning till el- och automationssystem för driftsättning.

Du kommer att arbeta tillsammans med ett bra gäng i Mjukvaruavdelningen som idag består av PLC/HMI och utvecklingsprogrammerare(.NET). Det är därför viktigt att du kan arbeta tillsammans med dina kollegor men även kunna uträtta stordåd på egen hand. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete som för rätt person kan ge stora utvecklingsmöjligheter.

Continue Reading

Internationell Projektledare

Randek utvecklar produkter och automationssystem för prefabricerade hustillverkare över hela världen. Randek har en lång historik som pionjär inom branschen där merparten av existerade lösningar är våra innovationer. Automationsgraden sträcker sig från manuella startup-system till unika system med den högsta automationsgraden i branschen. Vi kan erbjuda kundanpassade helhetslösningar för kunder som producerar takstolar, vägg-, tak och golvelement. Marknaden är global och hittills har vi levererat till ca 40 länder. På senare tid har vi även introducerat robotlösningar i våra system. Systemen är egenutvecklade och vi har all kärnkompetens in-house: mjukvaruutveckling, mekanisk konstruktion, elkonstruktion, layoutframtagning, service, installation, produktion och försäljning.

Randek växer och har haft en pensionsavgång vilket gör att ni nu söker en vass ersättare. Vi får fler och fler spännande projekt att lösa åt kunder i hela världen. Därför behöver vi tillsätta ytterligare en internationell projektledare.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med projektledning i de många projekt Randek har över hela världen. Som projektledare fungerar du som en direkt länk mellan produktionen i Falkenberg och kunden. Du ansvarar för kommunikationen parterna emellan och ser till att tidsplanering, prognoser och resursåtgång följs. Det innebär att planering och förberedande arbete görs på Falkenbergskontoret, och du är ute hos kunderna när det gäller installation och driftsättning.I denna tjänst får du glädjen att se stora delar av världen eftersom resor till Randeks kunder är en naturlig del av jobbet.

Continue Reading